Rózsa

Rózsa Rózsa

Nagy becsben tartjuk a rózsát már évezredek óta. Távoli kultúrák egyaránt az ember lelkét frissé, fiatallá és boldoggá tevő elixírnek tartják. Egy igazán jó és frissítő teából a rózsa ma sem hiányozhat. A vörös rózsa gyógyító és tápláló erejét mély tisztelet övezi. A kutatók sorra fedezik fel a rózsa jótékony élettani hatásait, melyet többek között a közérzetre és a hormonháztartásra gyakorol.

Begyűjtendő része

A rózsa szirmait  gyűjtik össze és azt használják fel. Kellemes harmonikus íze miatt lekvárok, italok és főzetek kiváló ízesítője.

A vitamin 44

Hatóanyaga és gyógyhatása

Illóolajként az aromaterápiában alkalmazható, különféle légúti és tüdőbetegségek kiegészítő kezeléseként hasznos. Elűzi a depressziót, a félelmet, de hatásos szív- és emésztőrendszeri bajok ellen is.

A rózsavizet használhatjuk ételek fűszerezésnél, de nem csak a süteményekben finom – kozmetikumokban is kedvelt összetevő bőrnyugtató, gyulladásgátló, fertőtlenítő és antibakteriális hatása miatt.

A mirigyrendszer általános kiegyensúlyozójaként, pl. klimaxra és általában a nőgyógyászati problémákra is iható teája.

További információk

  • Gyógyteák: Rózsa
  • Gyógynövények: Rózsa
  • Felhasznált rész: A szirmait gyűjtik be
  • Gyógyhatása: Tüdőbetegségek ellen, Depresszió elűző hatással bír, Emésztőrendszeri bajokra használják, Bőrnyugtató, Gyulladásgátló

Legfrissebbek a szerzőtől: Girincsi Dalma

Tovább a kategóriában: « Ánizs Diófalevél »