Pitypang

Pitypang Pitypang

KÖNNYEN LEHET, HOGY A MÉREGTELENÍTŐ NÖVÉNY A KERTEDBEN NŐ. A KERTÉSZEK ÉS A HÁZTULAJDONOSOK ANNYIRA NEM RAJONGANAK ÉRTE, DE A BELŐLE KÉSZÜLT TEA MÁR KAPHATÓ AZ EGÉSZSÉGES ÉLELMISZEREKET FORGALMAZÓ BOLTOKBAN ÉS A TRENDI VENDÉGLÁTÓHELYEKEN.

Milyen részeit használnak fel? 

A gyermekláncfű virágát és gyökerét használják fel, de általában más összetevőkkel keverik, mert önmagában nagyon keserű. Az egészségügyi szakemberek szerint számos előnye van, ha ezt az italt kortyolgatod.

Névtelen terv 68

FONTOS TÁPANYAGOKHOZ JUTHATSZ

Lecitint tartalmaz, ami többek között a tojásban, a babban és tenger gyümölcseiben is megtalálható. A tested számára rendkívül fontos ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag. Ám nem árt az óvatosság. Van, akinél allergiás reakciókat válthat ki.

SZABÁLYOZZA A VÉRCUKORSZINTET

A gyermekláncfűből készült tea kapcsán kimutatták, hogy csökkenti a vércukorszintedet. Cukorbetegség esetén nem helyettesíti a gyógyszert, de mérsékelheti a felhasznált mennyiséget és beépíthető az étrendbe. Ilyenkor mindenképpen érdemes a kezelőorvosoddal konzultálni.

SEGÍT A HÚGYÚTI FERTŐZÉSEK KEZELÉSÉBEN

Ilyen betegségnél előfordul, hogy a baktériumok ellenállnak az erőteljes gyógyszeres kezelésnek. Ekkor jöhet jól a pitypang tea. Erős vizelethajtó hatása van, javít a vesefunkciódon, elősegíti a mérgek és bizonyos baktériumok gyorsabb távozását.

További információk

  • Gyógyteák: Vörös fokföldi rekettye tea
  • Gyógynövények: Pitypang

Legfrissebbek a szerzőtől: Girincsi Dalma