Máriatövis

Máriatövis Máriatövis

A máriatövis egy igazán nagyszerű növény, hiszen nem csak a májbetegségek kezelésére kiváló, hanem más betegségeket is le lehet a segítségével küzdeni. A máriatövis alkalmazása során jelentős visszalépés figyelhető meg az akut és a krónikus májbetegség tüneteit illetően, melynek legfőbb oka a máriatövis jelentős antioxidáns és szabad gyök pusztító tulajdonsága. De ez az antioxidáns hatás több előnnyel is bír.

Mit lehet róla tudni? 

Leginkább Európa délebbi részein fordul elő ez a tövises levelű, lila színű gyógynövény. Meleg-és szárazságtűrő, ami kell is a forró mediterrán vidékeken. Mivel ezeken a területeken igen kevés növény képes túlélni, így ezen kevesek igyekeznek magukat tövisekkel, méreganyagokkal vagy egyéb- a természet adta- módszerrel védeni a többi élőlénytől.

Nevét a levelein található tejfehér csíkokról, illetve az azokról született legendáról kapta. A történet szerint Mária az egyiptomi menekülés közben egy alkalommal megállt megszoptatni a Kisjézust, és ekkor cseppent néhány csepp anyatej a máriatövis leveleire. Mivel pedig Jézus anyjának teje csodatévő erővel bírt, ezért innentől kezdve az összes ilyen fajtájú virág fehér erezettel nőtt szerte a földön.

Pitypang 1

Májbetegség kezelésében a legjobb! 

A máriatövist főleg a májbetegség megelőzésére használhatjuk, hiszen májvédő és regeneráló hatása is van. De nem csak védi, hanem ösztönzi is májunkat arra, hogy megszabaduljon a méreganyagoktól, mint például a különböző antibiotikumok, nehézfémek, higany vagy növényvédő szerek.

Allergiások is fogyaszthatják/használhatják

Nem csak a májbetegség ellen kiváló, hanem az allergiában szenvedők is bátran alkalmazhatják. A máriatövis ugyanis segít megtisztítani a szervezetünket az allergiát okozó méreganyagoktól. De nem csak az allergia ellen hatásos, hanem az olyan bőrproblémák ellen is, mint például a pikkelysömör.

További információk

  • Gyógyteák: Vörös fokföldi rekettye tea
  • Gyógynövények: Máriatövis

Legfrissebbek a szerzőtől: Girincsi Dalma

Tovább a kategóriában: « Pitypang Ánizs »