Séta

Séta Séta

A sétálás rendkívül jó hatással van az egészségünkre. Több kutatás is arra a következtetésre jutott, hogy a 30 percig, egyenletes tempóban történő séta pozitívan hat az agyműködésünkre és a testünkre. Egy kutatás során megvizsgálták, hogy milyen hatással van a 60 és 88 év közöttiekre a napi 30 perces séta. A 4 hét eltelte után arra az eredményre jutottak, hogy javult az alanyok agyműködése és emlékezőképessége.

Milyen izmokat mozgat meg? 

A gyaloglás egyaránt ajánlható mozgásforma azoknak, akik mozgásszervi panaszokkal vagy túlsúllyal bajlódnak, és azoknak is, akik mindent meg szeretnének tenni azért, hogy ilyen tünetek ne alakuljanak ki náluk.

A futással ellentétben a gyaloglás mozdulatsorában nincs ún. ugró fázis, az ízületeket megterhelő zökkenés, így azok is végezhetik, akik túlsúlyuk miatt a futástól tartanak. Nemcsak az izmokat, hanem a megmozgatott csontokat is erősíti, ezzel segíti a csontritkulást is. Megmozgatja a törzset a láb minden izmát, valamint a bokát is. 

A vitamin 40

Jótékony hatásai

A csontritkulás megelőzéséhez is elengedhetetlen a rendszeres aktivitás. Segít a derékfájás leküzdésében is. A gyaloglás a többi testmozgáshoz hasonlóan a boldogsághormonok, az endorfin, a szerotonin és a dopamin felszabadulásához vezet. Olyan finoman történik mindez, hogy ez a legjobb ellenszere a depressziónak, valamint felpezsdíti a vérkeringést is. 

További információk

  • Mozgásformák: Séta
  • Jótékony hatásai: Anyagcsere folyamatokat segíti, Szellemi teljesítményt segíti, Csontritkulás megelőzésében segít, Derékfájdalmak ellen, Boldogsághormonokat termel, Felpezsdíti a vérkeringést
  • Használt izmok: Törzs izmai, Láb minden izmát megmozgatja, Bokaszallagok

Legfrissebbek a szerzőtől: Girincsi Dalma

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: « Úszás Areob mozgás »